Go to Top
Volg ons op:

Bromfiets

Bromfietsrijbewijs

Vanaf maart 2010 is het een feit. Het bromfiets praktijkexamen is ingevoerd. Je moet vanaf dat moment naast het behalen van het verplichte theoriecertificaat, een praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Praktijk
Verkeersschool Dijkhuizen gaat zich vooral specialiseren in het verzorgen van spoedopleidingen voor het praktijkgedeelte. Dat betekent dus s'morgens beginnen met lessen en in de loop van de middag op voor het praktijkexamen. Je kunt dan binnen 1 dag je praktijkgedeelte halen voor het bromfiets rijbewijs. Uiteraard krijg je rijles in het examengebied zodat je op en top bent voorbereid op je examen. Je hebt tussen de 4 en 6 uur rijles deze dag. In de praktijk is gebleken dat dit goed te doen is voor de leerlingen.

Theorie
Voordat je mag deelnemen aan het praktijkgedeelte moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat.  Als je 15,5 jaar bent mag je je theoriecertificaat gaan halen bij het Cbr . Daarvoor moet u inloggen met uw Digid.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen begint met een kennismaking met je examinator. Net als tijdens je rijlessen word je door hem gevolgd op een bromfiets gedurende 30 tot 40 minuten. Foutloos rijden hoeft niet. Je moet wel laten zien dat je de bromfiets beheerst en dat je rekening houdt met verkeer om je heen. Ver vooruit kijken en zo goed mogelijk verkeerssituaties inschatten, dat is heel erg belangrijk tijdens het examen. Na de rit vertelt de examinator je direct of je geslaagd bent of niet. Stap dan nog niet meteen op je bromfiets of snorfiets! Je moet eerst bij het gemeentehuis je rijbewijs ophalen. Dat duurt meestal een paar dagen.

Werkgebied

Verkeersschool Dijkhuizen is een rijschool in de gemeente Elburg met een regionale uitstraling. Er wordt gewerkt rondom de plaatsen Oldebroek, 't Loo, Nunspeet, Wezep, Oosterwolde en 't Harde.

AANMELDEN