Go to Top
Volg ons op:

Motor

Praktijkopleiding motorrijbewijs                                                                           

Haal hier je motorrijbewijs

Je droomt van mooie motortochten in verre landen. Of je wilt de noodzakelijke kilometers naar je werk zo gunstig mogelijk maken. Motorrijden lijkt je te gek. Maar misschien twijfel je nog. Is zo'n motor echt wel iets voor mij?  Schrijf je dan nu in voor een proefles. Dat is de eerste stap richting het halen van je motorrijbewijs.

Motorrijbewijs halen met hoge slagingskans

Het motorrijbewijs halen, dan ben je bij Verkeersschool Dijkhuizen aan het juiste adres. De motorrijlessen van Dijkhuizen staan bekend om de aantrekkelijke mix tussen instructie en plezier! Dat deze combi zeer geslaagd is blijkt uit het feit dat 80% van de cursisten bij het eerste motorexamen slaagt. Zo kun je je motorrijbewijs halen in een vertrouwde omgeving.

Rijbewijs richtlijnen motorrijbewijzen sinds 2013

Vanaf 19 januari 2013 zijn nieuwe richtlijnen voor het halen van het motorrijbewijs ingegaan. De Europese Unie heeft besloten de regels voor de rijbewijzen in alle lidstaten gelijk te trekken.

Wil je je motorrijbewijs halen dan hangt het af van je leeftijd in welke categorie je valt. De categorieën voor het motorrijbewijs zijn nu als volgt:

A1: Rijlessen vanaf 17 jaar, praktijkexamens als je 18 bent.

A2: Tussen de 20 en 24 jaar of minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1

A: Minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A2 of ouder dan 24

 

Afbeeldingsresultaat voor schema be rijbewijs

 Theorie

Voordat je gaat afrijden ( AVD-examen ) voor het motorrijbewijs moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor. Veelal wordt het certificaat individueel behaald. Dit houdt in dat je een boekenpakket aanschaft (bij de rijschool), jezelf de stof eigen maakt en examen doet bij het Cbr.  Daarvoor moet je inloggen met Digid.  Als je er niet alleen uitkomt, is het mogelijk om theorieles te volgen.

  •  Geheel vrijblijvend
  •  Neem je vriend/vriendin gratis mee
  •  Ervaar de vrijheid
  •  Eigen motoroefenterrein
  •  Leukste motoropleider van de regio
  •  Hoog slagingspercentage
  •  Nieuwe Honda en Ktm motoren

AANMELDEN