Corona update

Verkeersschool Dijkhuizen doet er alles aan om de verspreiding van het Corona Virus zoveel mogelijk te voorkomen. Lessen en/of cursussen waarbij het niet mogelijk is om een veilige afstand (1,5 meter) tot elkaar te bewaren zijn tenminste tot 20 mei geannuleerd.

In verband met de sluiting van alle CBR examencentra tenminste tot 20 mei is het momenteel niet mogelijk om een theorie-examen, praktijkexamen af te leggen.

Update 7 mei

Vanaf 11 mei gaan wij weer aan het werk! Uiteraard houden we alle richtlijnen van het RIVM en branche organisaties strikt aan. 

 • We houden 1,5 meter afstand  indien mogelijk, geen handen schudden, hoesten in de elleboog en regelmatig handen wassen/desinfecteren.
 • Mondkapje en handschoenen zijn niet verplicht, maar wij faciliteren ze indien gewenst (gratis), zodat de cursist en/of instructeur dit kan dragen.
 • Iedere les dient de instructeur van te voren het volgende aan de cursist te vragen:
  • (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
  • (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of venauwdheidsklachten? 
  • Indien de instructeur of cursist hierop bevestigend antwoordt, kan de les niet doorgaan. De les zal niet aan de cursist worden doorberekend, dit geldt tot 1 juni. Dan wordt er opnieuw beoordeeld of deze maatregelen van kracht blijven.
 • In alle lesauto’s zijn is de volgende zaken aanwezig:
  • Mondkapjes
  • Handschoenen
  • Desinfecteergel voor de handen
  • Spuitflacon + doekjes.
 • Na iedere cursist wordt het voertuig gereinigd.
 • Uiteraard ventileren wij het voertuig goed, bij het wisselen van cursisten.
 • Bij bromfiets en motor rijles gaat de cursist niet achterop bij de instructeur en tijdens de lessen wordt 1,5 meter afstand aangehouden
 • Het gebruik van oortjes i.v.m. communicatie bij de motor, worden zo veel mogelijk eigen oortjes van de cursisten gebruikt.
 • Leenkleding voor motor-/bromfietsleerlingen is beschikbaar, maar geniet niet de voorkeur. Er zijn basissets te koop, i.v.m. de hygiëne voor de cursisten.
 • Klassikale theorielessen zullen weer worden hervat. De leslokalen zijn ingericht volgens de RIVM richtlijnen, waaronder 1,5 meter afstand.

Het CBR zal binnenkort ook weer de examens af gaan nemen voor alle categorieen, ook het CBR zal weer op moeten starten. We houden alles scherp in de gaten, hierbij een link naar de CBR site.


Update 23 april

Wij mogen (helaas) nog niet beginnen, we waren er helemaal klaar voor. We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen in onze voertuigen en leslokalen. We hebben alle voertuigen extra onderhoud gegeven, schoongemaakt, de administratie  compleet bijgewerkt, we hebben niet stilgezeten! 

Als we weer kunnen starten – de overheid groen licht geeft – zorgen wij ervoor dat je weer snel met je opleiding verder kunt. Je blijft uiteraard alles tegoed houden en we gaan er samen tegenaan om een vliegende start met je opleiding te maken, snel dus! Wij nemen uiteraard contact met je op!

Op deze pagina vind je ook de meest gestelde vragen die ons bereiken met daarbij ons antwoord.

Meest gestelde vragen

Houd ik mijn cursus/rijlessen tegoed?

Ja, je theorie- en praktijk lessen/cursus wordt zodra het CBR het toestaat weer ingepland door ons. Je rijopleiding wordt ‘opgeschoven’.

Moet ik zelf bellen als ik weer lessen of mijn cursus wil inplannen?

Nee, de rijschool neemt contact met je op zodra we weer kunnen plannen.

Hoe lang gaat het duren voordat ik weer kan lessen?

Dit is afhankelijk van het CBR en de Overheid, zodra zij het bericht geven dat er weer examens afgenomen zullen worden, gaan wij de lessen starten.

Mijn theoriecertificaat is verlopen, wat nu?

Alle verlopen theoriecertificaten tussen 16 maart en 1 juni, zijn geldig tot 1 december 2020. Dit geldt ook voor de uitslag van het AVB examen (motor).

Mijn rijbewijs is verlopen, wat nu?

Alle verlopen rijbewijzen vanaf 16 maart zijn geldig tot 1 juni 2020. Dit geldt voor de rijbewijzen met een geldigheidsduur van 5 of 10 jaar. Deze regel geldt niet voor rijbewijzen met een geldigheid van 1 tot 3 jaar.

Is Dijkhuizen gesloten tot 20 mei?

Nee, wij zijn gewoon bereikbaar en zitten klaar voor al je vragen. Bij voorkeur per e-mail (info@verkeersschooldijkhuizen.nl).

CBR informatie

Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.  

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot  20 mei 2020. Alle ingeplande examens (zowel theorie als praktijk) ná 20 mei zijn ook door het CBR geannuleerd.

Persoonlijke aandacht

Betaalbaar

Hoog slagingspercentage

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Powered by